Project Description

Între 8 și 17 mai 2019, Place of Display (POD) vă invită la expoziția “Together We Are Stronger”, în București, Str. Popa Nan nr. 15, parter.
Numele acestui proiect este însuși titlul unuia dintre desenele artistului contemporan Mircea Moroianu: “Together We Are Stronger” și descrie perfect modul în care a fost creat proiectul.
Artiști specializați în tehnici distincte au lucrat împreună pentru a construi o punte între tipuri de artă diferite, facilitând interacțiunea publicului cu acestea.

“Cum poți să profiți la maxim de arta care îți place?” a fost o preocupare constantă a curatorului în ultimii ani.
Lucrând atât cu artă contemporană, cât și cu bijuterie și design contemporan, idea de a construi un pod între aceste forme diferite de artă a urmat ca o consecință firească.
Pentru acest proiect au fost alese patru dintre desenele lui Mircea Moroianu ca punct de plecare.
Imaginile au fost transformate în bijuterii din argint de către artiștii bijutieri Ioana Streza & Alexandru Burlacu (Contemporia).

Expoziția prezintă fiecare bijuterie alături de desenul original și de schițe care arată procesul prin care o imagine bidimensională a devenit obiect tridimensional.

Expoziția este curatoriată de Anca Negescu, creatoarea conceptului Place of Display (POD).
POD este o platformă de proiecte care prezintă preponderent bijuterie contemporană, dar și artă și design.
Scopul POD este de a crea punți între bijuterie, artă și design, facilitând accesul publicului la acestea.
Majoritatea proiectelor POD sunt colaborări între autori de bijuterie, artiști și designeri, urmărind transformarea creației artistice specifice unui anumit domeniu (ex: desen) într-o nouă formă de expresie (ex: bijuterie).