Politică de confidențialitate

PLACE OF DISPLAY S.R.L în calitate de autor, propietar și administrator al www.placeofdisplay.ro, respectă caracterul privat și securitatea prelucrării datelor cu caracter personal al fiecărei persoane care acceseaza website-ul nostru, prin urmare vom dedica toate resursele și eforturile necesare pentru a prelucra datele dumneavoastră în deplină concordanță cu Regulamentul (UE) 2016/679 (“Regulamentul general privind protecția datelor” sau “GDPR”), precum și cu orice altă legislație aplicabilă pe teritoriul Romaniei.

Ne rezervăm dreptul de a actualiza și modifica periodic această Politică de prelucrare a datelor cu caracter personal, pentru a reflecta orice modificări ale modului în care prelucrăm datele dumneavoastră cu caracter personal sau orice modificări ale cerințelor legale. În cazul oricărei astfel de modificări, vom afișa pe website-ul nostru versiunea modificată a Politicii, motiv pentru care va rugam sa verificati periodic continutul acesteia.

Cine suntem și cum ne puteți contacta ?

PLACE OF DISPLAY S.R.L., persoana juridica de nationalitate romana, avand sediul social în București, str. Aurel Vlaicu, nr. 146, etaj 2, ap. 5, camera 1, Sector 2, avand numar de ordine în Registrul Comertului J40/1277/05.02.2019, cod unic de inregistrare fiscala 40563399. (în continuare “PLACE OF DISPLAY” sau “noi“). În sensul legislației cu privire la protecția datelor, suntem operator atunci când prelucrăm datele dumneavoastră cu caracter personal.

Întrucât suntem întotdeauna deschiși să aflăm opiniile dumneavoastră, precum și să vă furnizăm orice informații suplimentare de care ați putea avea nevoie cu privire la prelucrarea datelor dvs, vă încurajăm să contactați responsabilul PLACE OF DISPLAY cu protecția datelor la adresa de e-mail dpo@bc-consulting.ro – cu mentiuneaîn atenția responsabilului PLACE OF DISPLAY cu protecția datelor.

Ce categorii de date cu caracter personal prelucrăm ?

În general, colectăm datele cu caracter personal direct de la dumneavoastră, astfel încât aveți controlul asupra tipului de informație pe care ne-o oferiți. Cu titlul de exemplu, primim informații de la dumneavoastră astfel:

Când vă creați un cont pe website-ul nostru, ne transmiteți: adresa de e-mail;

În cadrul paginii dumneavoastră personale (Detalii cont) din platforma PLACE OF DISPLAY aveți posibilitatea să adăugați informații suplimentare, precum: nume, prenume, e-mail si nickname.

În cadrul paginii „Adrese” din platforma PLACE OF DISPLAY aveți posibilitatea să adăugați informații suplimentare, precum: prenume, nume, nume companie, adresa, cod postal, adresa de e-mail si telefon.

Când plasați o comandă, ne furnizați informații precum: produsul dorit, codul promotional, numele și prenumele, adresa de livrare, detalii de facturare, metoda de plată, număr de telefon, datele cardului bancar etc.

Putem, de asemenea, să colectăm și să prelucrăm ulterior anumite informații cu privire la comportamentul Dvs. în timpul vizitării website-ului nostru, pentru a vă personaliza experiența online și a vă pune la dispoziție oferte adaptate profilului Dvs. Vă invităm să aflați mai multe detalii în acest sens prin consultarea secțiunii privitoare la scopurile prelucrării de mai jos.

Pe website-ului nostru putem stoca și colecta informații în cookie-uri și tehnologii similare, conform Politicii de cookie-uri.

Nu colectăm și nu prelucrăm în alt mod date sensibile, incluse de Regulamentul general privind protecția datelor în categorii speciale de date cu caracter personal. De asemenea, nu dorim să colectăm sau să prelucrăm date ale minorilor care nu au împlinit vârsta de 16 ani.

Care sunt scopurile și temeiurile prelucrării ?

Vom utiliza datele Dvs. cu caracter personal în următoarele scopuri:

  1. Pentru prestarea serviciilor PLACE OF DISPLAY în beneficiul dumneavoastră

Acest scop general poate include, după caz, următoarele:

  1. a) Crearea și administrarea contului în cadrul platformei PLACE OF DISPLAY;
  2. b) Prelucrarea comenzilor, inclusiv preluarea, validarea, expedierea și facturarea acestora;
  3. c) Solutionarea anulărilor sau a problemelor de orice natură referitoare la o comandă, la bunurile sau serviciile achiziționate;
  4. d) Returnarea produselor conform prevederilor legale;
  5. e) Rambursarea contravalorii  produselor conform prevederilor legale;
  6. h) Asigurarea serviciilor de suport, inclusiv oferirea de răspunsuri la întrebările dumneavoastră cu privire la comenzile efectuate sau la bunurile și serviciile PLACE OF DISPLAY sau ale partenerilor noștri.

Prelucrarea datelor dumneavoastră pentru aceste scopuri este în cele mai multe cazuri necesară pentru încheierea și executarea unui contract între PLACE OF DISPLAY și dumneavoastră. De asemenea, anumite prelucrări subsumate acestor scopuri sunt impuse de legislația aplicabilă, inclusiv legislația fiscală și contabilă.

  1. Pentru îmbunătățirea serviciilor noastre

Ne dorim în permanență să vă oferim cea mai bună experiență de cumpărare online. Pentru aceasta, putem colecta și utiliza anumite informații în legătură cu comportamentul dumneavoastră de Cumpărăror, vă putem invita să completați chestionare de satisfacție subsecvent finalizării unei comenzi sau putem desfășura, direct sau cu ajutorul unor parteneri, studii și cercetări de piață.

Ne întemeiem aceste activități pe interesul nostru legitim de a desfășura activități comerciale, având întotdeauna grijă ca drepturile și libertățile dumneavoastră fundamentale să nu fie afectate.

  1. Pentru marketing

Vrem să vă ținem la curent cu privire la cele mai bune oferte pentru produsele/serviciile care vă interesează. În acest sens, vă putem trimite orice tip de mesaj (cum ar fi: e-mail/SMS/telefonic/mobile push/webpush/etc.)  conținând informații generale și tematice, informatii cu privire la produse similare sau complementare cu cele pe care le-ați achiziționat, informații cu privire la oferte sau promoții, informații referitoare la produse adaugate în secțiunea “Coș” sau ați arătat interes să le achiziționați, precum și alte comunicări comerciale cum ar fi cercetări de piață și sondaje de opinie, și putem afișa recomandări personalizate pe website-ul nostru. Pentru a vă pune la dispoziție informații de interes pentru dumneavoastră, putem folosi anumite date cu privire la comportamentul dumneavoastră de cumpărător (de ex. produsele vizualizate / adăugate în wishlist / achiziționate) pentru a vă crea un profil. Ne asigurăm întotdeauna că aceste prelucrări se efectuează cu respectarea drepturilor și libertăților dumneavoastră și că deciziile luate în baza acestora nu au efecte legale asupra dumneavoastră și nu vă  afectează similar într-o măsură semnificativă.

În cele mai multe cazuri, ne întemeiem comunicările de marketing pe consimțământul Dvs. prealabil. Vă puteți răzgândi și retrage consimțământul în orice moment, prin:

– Modificarea setărilor din contul de client în secțiunea “Contul meu”;

– Accesarea link-ului de dezabonare afișat în cadrul mesajelor pe care le primiți de la noi; sau prin

– Contactarea PLACE OF DISPLAY folosind detaliile de contact descrise mai sus.

În anumite situații, ne putem baza activitățile de marketing pe interesul nostru legitim de a ne promova și dezvolta activitatea comercială. În orice situație în care folosim informații cu privire la dumneavoastră pentru un interes legitim al nostru, avem grijă și luăm toate măsurile necesare pentru ca  drepturile și libertățile dumneavoastră fundamentale să nu fie afectate. Cu toate acestea, ne puteți solicita oricând, prin mijloacele descrise mai sus, să oprim prelucrarea datelor Dvs. cu caracter personal în scop de marketing, urmând să dăm curs cererii dumneavoastră.

  1. Pentru apărarea intereselor noastre legitime

Pot exista situații în care vom folosi sau transmite informații pentru a ne proteja drepturile și activitatea comercială. Acestea pot include:

– Măsuri de protecție a site-ului web și a utilizatorilor platformei PLACE OF DISPLAY față de atacuri cibernetice:

– Măsuri de prevenire și detectare a tentativelor de fraudare, inclusiv transmiterea unor informații către autoritățile publice competente;

– Măsuri de gestionare a diverselor altor riscuri.

Temeiul general al acestor tipuri de prelucrări este interesul nostru legitim de a ne apăra activitatea comercială, fiind înțeles că ne asigurăm că toate măsurile pe care le luăm garantează un echilibru între interesele noastre și drepturile și libertățile dumneavoastră fundamentale.

Cât timp păstrăm datele dumneavoastră cu caracter personal ?

Ca regulă generală, vom stoca datele dumneavoastră cu caracter personal cât timp aveți un cont în platforma PLACE OF DISPLAY. Puteți să ne solicitați oricând ștergerea anumitor informații sau închiderea contului și vom da curs acestor solicitări, sub rezerva păstrării anumitor informații inclusiv ulterior închiderii contului, în situațiile în care legislația aplicabilă sau interesele noastre legitime o impun.

Cui transmitem datele dumneavoastră cu caracter personal ?

După caz, putem transmite sau oferi acces la anumite date cu caracter personal ale dumneavoastră următoarelor categorii de destinatari:

– furnizorilor de servicii de curierat;

– furnizorilor de servicii de plată/bancare;

– furnizorilor de servicii de marketing / telemarketing;

– furnizorilor de servicii de cercetare de piață;

– societăților de asigurare;

– furnizorilor de servicii IT;

– altor societăți cu care putem dezvolta programe comune de ofertare pe piață a bunurilor și serviciilor noastre.

În cazul în care ne revine o obligație legală sau dacă este necesar pentru a ne apăra un interes legitim, putem de asemenea divulga anumite date cu caracter personal unor autorități publice.

Ne asigurăm că accesul la datele Dvs. de către terții persoane juridice de drept privat se realizeaza în conformitate cu prevederile legale privind protecția datelor și confidențialitatea informațiilor, în baza unor contracte încheiate cu aceștia.

În ce țări transferăm datele dumneavoastră cu caracter personal ?

În prezent, stocăm și prelucrăm datele dumneavoastră cu caracter personal pe teritoriul României.

Cu toate acestea, este posibil să transferăm anumite date ale Dvs. cu caracter personal unor entități localizate în Uniunea Europeană sau în afara Uniunii. Vom lua întotdeauna măsuri pentru a ne asigura că orice transfer internațional de date cu caracter personal este gestionat cu atenție cu scopul de a vă proteja drepturile și interesele. Transferurile către furnizorii de servicii și alte părți terțe vor fi întotdeauna protejate prin angajamente contractuale și, după caz, prin alte garanții, cum ar fi clauzele contractuale standard emise de Comisia Europeană sau schemele de certificare, precum Scutul de confidențialitate pentru protecția datelor cu caracter personal transferate din interiorul UE către Statele Unite ale Americii.

Ne puteți contacta oricând, folosind detaliile de contact expuse mai sus, pentru a afla mai multe informații despre țările în care transferăm datele dumneavoastră, perecum și garanțiile pe care le-am pus în aplicare cu privire la aceste transferuri.

Cum protejăm securitatea datelor dumneavoastră cu caracter personal ?

Ne angajăm să asigurăm securitatea datelor cu caracter personal prin implementarea unor măsuri tehnice și organizatorice adecvate, conform standardelor industriei.

Transmisia datelor dumneavoastră cu caracter personal se face folosind algoritmi de criptare de ultimă generație și le stocăm pe servere securizate, asigurând în același timp redundanța datelor.

Pentru efectuarea plăţilor folosim serviciile procesatorului de plăţi S.C. NETOPIA S.R.L. (MOBIL PAY). Orice informaţii privitoare la plăţi sunt criptate, folosind tehnologia HTTPS cu criptare TSL 1.2.

În ciuda măsurilor luate pentru a proteja datele dumneavoastră cu caracter personal, vă atragem atenţia că transmiterea informaţiilor prin Internet, în general, sau prin intermediul altor reţele publice, nu este complet sigură, existând riscul ca datele să fie văzute și utilizate de către terţe părţi neautorizate. Nu putem fi responsabili pentru astfel de vulnerabilități ale unor sisteme care nu sunt sub controlul nostru.

Ce drepturi aveți ?

Regulamentul general privind protecția datelor vă recunoaște o serie drepturi în legătură cu datele Dvs. cu caracter personal. Puteți solicita accesul la datele Dvs., corectarea oricăror greșeli din fișierele noastre și/sau vă puteți opune la prelucrarea datelor Dvs. cu caracter personal. De asemenea, vă puteți exercita dreptul de a vă plânge autorității de supraveghere competente sau de a vă adresa justiției. După caz, puteți beneficia și de dreptul de a solicita ștergerea datelor Dvs. cu caracter personal, dreptul la restricționarea prelucrării datelor Dvs. și dreptul la portabilitatea datelor.

Mai multe informații despre fiecare dintre aceste drepturi pot fi obținute prin consultarea tabelului prezentat mai jos.

Pentru a vă putea exercita drepturile, ne puteți contacta folosind detaliile de contact expuse mai sus. Vă rugăm să rețineți următoarele aspecte dacă doriți să vă exercitați aceste drepturi:

Identitate. Luăm în serios confidențialitatea tuturor înregistrărilor care conțin date cu caracter personal. Din acest motiv, vă rugăm să ne transmiteți cererile Dvs. cu privire la astfel de înregistrări folosind adresa de e-mail aferentă contului PLACE OF DISPLAY. În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a vă verifica identitatea prin solicitarea de informații suplimentare care au ca scop confirmarea identității Dvs.

Onorarii. Nu vom solicita o taxă pentru a vă exercita vreun drept în ceea ce privește datele Dvs. cu caracter personal, cu excepția cazului în care solicitarea Dvs. de acces la informații este nefondată, respectiv repetitivă sau excesivă, caz în care vom percepe o sumă rezonabilă în asemenea circumstanțe.  Vă vom informa despre orice onorarii aplicate înainte de a vă soluționa cererea.

Durata de răspuns. Ne propunem să răspundem la orice solicitări valide în termen de maximum o lună, cu excepția cazului în care acest lucru este deosebit de complicat sau dacă ați făcut mai multe solicitări, caz în care urmează să răspundem în termen de maximum două luni. Vă vom anunța dacă vom avea nevoie de mai mult de o lună. S-ar putea să vă întrebăm dacă puteți să ne spuneți exact ce doriți să primiți sau ce anume vă îngrijorează. Acest lucru ne va ajuta să acționăm mai repede și să scurtăm timpul de raspuns la solicitarea Dvs.

Drepturile terțelor părți. Nu trebuie să respectăm o cerere în cazul în care ar afecta în mod negativ drepturile și libertățile altor persoane vizate.

Legislația în vigoare privind protecția datelor cu caracter personal vă oferă:

  • dreptul la informare, conform legii, privind prelucrarea datelor cu caracter personal;
  • dreptul de acces la datele frunizate, în mod gratuit pentru o solicitare pe an, printr-o cerere scrisă, datată și semnată, scanată și transmisă în format electronic de la adresa de email furnizată de Dvs. în formularul de contact. În această solicitare vă rog să precizați informațiile pe care doriți să le aflați și modalitatea în care acestea să vă fie comunicate (prin poștă electronică, sau la o anumită adresa printr-un serviciu de corespondență care să se asigure că predarea se va face personal);
  • dreptul de actualizare a datelor furnizate (rectificare sau completare, după caz)  astfel încât acestea să reflecte realitatea și să nu vă cauzeze niciun prejudiciu;
  • dreptul de “a fi uitat/ă”, respectiv ca datele Dvs. să fie șterse din baza de date a PLACE OF DISPLAY S.R.L., la solicitarea Dvs., ori de câte ori considerați că acestea sunt folosite în scopuri nelegitime, dacă și-au atins scopul pentru care au fost colectate sau dacă nu mai sunteți interesat de a primi informații de la noi;
  • dreptul de a vă opuneca datele Dvs. pesonale să fie stocate, prelucrate și folosite în alte scopuri decât cele menționate în acest document;
  • dreptul de restricționare, respectiv aveți dreptul de a fi informat dacă datele Dvs. personale urmează să fie transmise unei terțe părți și să vă opuneți dacă nu sunteți de acord cu acest lucru;
  • dreptul la portabilitatea datelor, respectiv transmiterea, dacă este cazul, a acestora către un alt operator de date, fără obligații financiare din partea Dvs., într-un format corect și universal compatibil din punct de vedere tehnic;
  • dreptul de a nu fi supus unei decizii unilaterale privind utilizarea acestor date, altele decât cele menționate în prezentul document, fără a fi informat și fără a vi se solicita acordul;
  • dreptul de a face plângerela Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP) sau de a vă adresa altor organe abilitate în domeniu.

Accesul pe website-ul nostru permite interacțiunea directă cu o serie de rețele sociale sau platforme externe. Modul de interacțiune și informațiile oferite acestora prin intermediul acestui website sunt intotdeauna supuse politicilor de confidențialitate și protecție a datelor cu caracter personal ale fiecarei rețele de socializare și platforme externe în parte. Astfel:

Acest tip de serviciu ar putea să colecteze în continuare date de trafic pentru paginile în care este instalat serviciul, chiar și atunci când Utilizatorii nu îl folosesc.

Refuzul furnizării acestor date determina imposibilitatea PLACE OF DISPLAY de a onora solicitările sau de a vă transmite informațiile de care aveți nevoie, deoarece va lipsi una din condițiile esențiale, anume identitatea părților.

PLACE OF DISPLAY, în calitate de administrator al website-ului www.placeofdisplay.ro, nu va solicita prin niciun mijloc de comunicare (telefon, e-mail, etc.) informații confidențiale precum date despre situația conturilor bancare, parole personale, sau alte date de acest tip. În cazul în care, în calitate de utilizator/vizitator al site-ului, Dvs. personal le divulgați unor terțe persoane, vă asumați întreaga responsabilitate pentru acțiunile Dvs. În asemenea cazuri, de divulgare a unor astfel de date de către Dvs., PLACE OF DISPLAY nu este răspunzatoare pentru niciun fel de prejudiciu.

Reamintim faptul că puteți contacta în orice moment responsabilul PLACE OF DISPLAY cu protecția datelor prin transmiterea solicitării Dvs. prin oricare dintre următoarele modalități:

  • prin e-mail la adresa: dpo@bc-consulting.rosau
  • prin poștă sau curier la adresa:  Aurel Vlaicu, nr. 146, etaj 2, ap. 5, camera 1, Sector 2, București – cu mențiuneaîn atenția responsabilului PLACE OF DISPLAY cu protecția datelor.